De prijs verschilt per woning. De ene woning is immers de andere niet. Daardoor verschilt ook de bewerkelijkheid. Hoe kleiner de oppervlakte des te hoger de prijs per vierkante meter. Bij grotere oppervlakten wordt de prijs per m2 lager.

Als vertrouwd Tonzon-installateur hanteer ik de richtprijs van Tonzon. Wij monteren daarvoor Tonzon-bodemfolie + Tonzon-thermoskussens. Geen haastwerk en geen alternatief materiaal (van B-kwaliteit). Wij nemen de tijd voor goede kwaliteit.

Prijsverhogende factoren:

  • meerdere kruipruimten (meer materiaal, meer arbeid)
  • heel veel organisch materiaal op de bodem van de kruipruimte
  • heel veel bouwpuin op de bodem van de kruipruimte
  • lage kruipruimte (tussen 35 en 45 cm)
  • moeilijke toegang
  • veel ophangpunten voor riool, water, gas etc.

In het Groene Hart komt het grondwater regelmatig boven de bodem van de kruipruimte uit. Daarom is het vaak noodzakelijk onder de bodemfolie ook nog eens noppenfolie aan te brengen, zodat de bodemfolie bij een hoge grondwaterstand op het grondwater blijft drijven. Ook beschermt noppenfolie de bodemfolie tegen doorboren door scherpe dingen en isoleert het. De noppenfolie is niet in de richtprijs van Tonzon inbegrepen.

Tonzon-vloerisolatie onder uw woning?
Wilt u weten wat het aanbrengen van het Tonzon-vloerisolatiesysteem voor uw woning kost? Vult u dan het contactformulier op de contactpagina in. Dan neem ik contact met u op om in de kruipruimte(n) onder uw vloer te kijken en u nadere uitleg te geven over de werking van het Tonzon-vloerisolatiesysteem. U krijgt dan ook gratis energiebesparingsadvies. De offerte is uiteraard ook gratis en verplicht tot niets!

Wat levert het op?
Direct na het aanbrengen van Tonzon-vloerisolatie neemt het comfort in de woning toe. Vrijwel altijd is het gebeurd met de koude voeten en loopt het verschil tussen de temperatuur op de vloer en aan het plafond terug tot ongeveer 1 graad Celsius. Veel minder temperatuurverschil dus. Omdat de warmte terug de woning in gekaatst wordt, hoeft de CV veel minder vaak aan en veel korter. Ook zal inschijnende zon er voor zorgen dat u al veel eerder in het jaar niet meer hoeft te stoken en ook pas veel later in het najaar.

De besparing op stookkosten hangt uiteraard af van hoe hoog u de thermostaat zet. De besparing ligt vrijwel altijd tussen de 10% (zonder vloerverwarming) en 40% (bij vloerverwarming).

Korting bij gezamenlijke inkoop!
Als u met uw buren meerdere identieke woningen wilt isoleren, dan krijgt u per woning € 50,00 korting op de Tonzon-richtprijs. Het loont dus om samen in te kopen!

Lees onderstaand het artikel van Vincent Dekker, weblogger op de website van Trouw.nl.: Vloerisolatie bespaart 400 kuub gas.

“Sinds precies een jaar is de vloer van onze woonkamer geïsoleerd. Dus is het een mooi moment om de cijfers op een rij te zetten. En die vallen niet tegen: dankzij de folie van Tonzon hebben we pakweg 400 kubieke meter gas minder verstookt.

Voordat u begint te roepen ‘Kunst, met zo’n warme winter’: nee, we hebben niet in totaal 400 m3 gas bespaard. Vorig jaar was de winter inderdaad zó zacht, dat we alleen daardoor al veel minder hebben verstookt. In totaal ging het verbruik van de cv omlaag van 2383 kuub in 2013 naar 1565 kuub in 2014, oftewel met 818 kubieke meter. Wat net iets meer is dan een derde.

Dat ik bijna de helft van die bespaarde 818 kuub aan mijn isolatie durf toe te schrijven, is te danken aan de website die ik hier al vaker heb opgevoerd: mindergas.nl Daar worden ook de zogeheten graaddagen in de berekeningen meegenomen. Heel kort: als het een etmaal gemiddeld 16 graden is, dan telt dat etmaal voor twee graaddagen, bij 6 graden gemiddeld zijn het twaalf graaddagen, bij 18 graden of meer nul graaddagen. En op een koude maar zonnige winterdag zorgt de zon voor extra warmte in huis en ook dat wordt meegewogen.

17 procent minder
Bij mij is het gasverbruik per gewogen graaddag vorig jaar uitgekomen op 0,65 m3, tegen 0,78 m3 in 2013. Dat is dus 0,13 op 0,78 minder, oftewel bijna 17 procent. Als het vorig jaar precies zo koud zou zijn geweest als in 2013, zou ik 17 procent minder hebben verstookt. In 2013 heb ik er met de cv 2383 kuub doorheen gejaagd, en dat zou dan in 2014 bij gelijke weersomstandigheden op 1986 kuub moeten zijn uitgekomen. Dus 397 m3 besparing is dan te danken aan de isolatie; de rest van de 818 bespaarde kubieke meters, 421 m3, aan de zachte winter.

Zoals degenen die geregeld mijn weblog volgen weten, heb ik de afgelopen jaren al meer isolatiemaatregelen genomen. Dat is terug te zien in de dalende trend van mijn gasverbruik, zowel absoluut als per gewogen graaddag (zie de twee grafieken hierboven). Dat het verbruik per gewogen graaddag in 2012 lager uitkomt dan in 2013, is vooral aan de koude winter van 2012 te danken. Uitgerekend in de koudste periode waren we op vakanktie en stond de thermostaat dag en nacht extra laag. In alle andere jaren hebben we tijdens vakanties altijd vrienden in huis gehad en werd dus altijd normaal gestookt.

Het kan beter
Ons verbruik kende in 2010 een top van 2984 kuub en vorig jaar was dat dus bijna de helft. Prachtig! Maar: gemeten per gewogen graaddag krijg je dus een eerlijker zicht op besparingen dankzij isolatiemaatregelen. In de vier jaren 2007-2010 was het gemiddelde 0,87 m3 per graaddag, en inmiddels is dat dus gedaald naar 0,65, wat neerkomt op 25 procent minder per gewogen graaddag. Dat valt me eigenlijk niet mee. Het moet beter kunnen. Maar daar moet dan bij worden gemeld dat we de afgelopen jaren geleidelijk aan de thermostaat hoger zijn gaan zetten, van 18,5 naar 19,5 graad. Dat vertekent de zaak weer in negatieve zin. Dat zal met onze leefdtijd te maken hebben….

En bij een gemiddel historisch verbruik van 2500 m3 per jaar is 25 procent toch 625 m3 minder, en dat is zo’n 400 euro per jaar. En dan is een paar duizend euro investeren in isoleren dus toch echt een slimme zet.

Overigens was 2014 ook een goed zonnepanelenjaar. Daarover de volgende keer.” © Vincent Dekker