Na jaren als manager gebouwenbeheer gewerkt te hebben (o.a. VU-Medisch Centrum en verschillende FNV bonden), ben ik in 2005 zelfstandig ondernemer geworden. Na verschillende (ver)bouwprojecten in binnen- en buitenland heb ik er voor gekozen om van mijn passie (effectieve energiebesparing met milieuvriendelijk en duurzaam materiaal) mijn specialisme te maken. Dat werd dus isoleren omdat het wetenschappelijk aangetoond is dat isoleren van alle soorten energiebesparing het meest effectief is. Resteerde voor mij alleen nog de keuze van welke sóórt isolatie en wáár in huis.

Anders gezegd: “waarmee kon ik, waar in huis, het meest effectief én milieuvriendelijk isoleren?”

Na veel onderzoek kwam ik uit bij vloerisolatie  in combinatie met bodemafdichting van de (vochtige) kruipruimte. Dat is dé vorm van isolatie die de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Restte alleen nog de keuze van de soort.

Om trouw te blijven aan mijn uitgangspunten, milieuvriendelijk en duurzaam, kwam ik uit op Tonzon-vloerisolatie, Tonzon-bodemfolie en Isobooster isolatiefolie.

Zowel Tonzon als Isobooster zijn hoogwaardige Nederlandse uitvindingen, ongevaarlijk voor mens en milieu. Niet alleen tijdens het aanbrengen maar eeuwigdurend. Het verhoogd de waarde van uw huis en zal nooit verdacht worden. Verder uniek omdat zij twee van de drie soorten warmteverlies teniet doen, nl. warmteoverdracht door geleiding (conductie) en stralingswarmte, waar alle andere isolatieproducten zich beperken tot vermindering van warmteverlies door geleiding.

Na een interne bedrijfsopleiding en het lopen van stages bij andere Tonzon-ondernemers heeft Tonzon mij het gebied met Alphen aan den Rijn als uniek werkgebied gegund. Sindsdien ben ik vertrouwd Tonzon-installateur.

Het aanbrengen van de bodemfolie en het monteren van de thermoskussens doe ik, na een jaar alleen gewerkt te hebben, samen met een tweetal medewerkers. Beide mannen zijn kundig, één is al meerdere jaren bij mij werkzaam, de ander heeft eerst 5 jaar bij een andere Tonzon-verwerker in de regio Rotterdam gewerkt.

Mijn filosofie is dat kwaliteit zichzelf verkoopt. Veel van mijn klanten bevelen mij aan bij hun familie, vrienden en relaties.

Als ik toch bij u ben, dan kijk ik ook naar de staat van alle leidingen en afvoeren in de kruipruimte. Niet zelden zijn ophangingen van afvoeren doorgeroest en moeten deze vervangen worden en de afvoer weer op afschot gemaakt. Ook zijn er vaak kleine lekkages, die beter verholpen kunnen worden. Lekkages kom ik op het spoor door te luisteren (gedrup), kijken (plasjes of scheuren) of ruiken (rioolgeur).

Warm aanbevolen: het hele jaar door optimaal wooncomfort!